Verbeter de akoestiek van je ruimte door een akoestisch plafond te laten plaatsen. Een verlaagd systeemplafond is de perfecte oplossing als je last hebt van galm. Vooral in scholen, restaurants en bedrijfspanden worden vaak akoestische plafonds aangebracht. We gebruiken hoogwaardige materialen voor de beste akoestiek en onze specialisten leveren voor ieder project uitstekend maatwerk. We voeren alles in eigen beheer uit, van ontwerp tot implementatie van het plafond.

  • Voor o.a. winkel- en kantoorpanden
  • Alle werkzaamheden in eigen beheer uitgevoerd
  • Alleen gecertificeerde materialen
  • Reactie binnen 1 dag
+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Problematische nagalm

De akoestische waarden van een akoestisch plafond worden bepaald door de keuze van het plafondmateriaal. Met het juiste materiaal beïnvloed je de akoestiek aanzienlijk en verminder je nagalm. Nagalm is geluid dat niet wordt geabsorbeerd, maar gereflecteerd. Door de reflectie ontstaat er een nare echo in de ruimte. Zo’n echo kan bijzonder hinderlijk zijn, vooral in kantoren, scholen, ziekenhuizen, restaurants en andere omgevingen waar concentratie erg belangrijk is. Een akoestisch plafond van Ludec heeft het juiste materiaal om de meeste geluiden op te nemen en nare echo’s te voorkomen.

Nagalmtijden

De Rijksgebouwendienst heeft akoestische richtlijnen opgesteld voor allerlei gebouwen en ruimtes. Hoe korter de nagalmtijd, hoe beter het is voor de spraakverstaanbaarheid. Om de nagalmtijden te verkorten, moeten er in een ruimte materialen geplaatst worden met goede absorberende eigenschappen. Een akoestisch plafond is een van de effectiefste oplossingen. Een plafond strekt zich namelijk over de gehele ruimte en is een vrij oppervlak. Naar de volgende nagalmtijden moet gestreefd worden in ruimtes/gebouwen:

Soort ruimte/gebouw Nagalmtijd (in sec.)
Leslokaal 0,6 – 0,8
Kantoor 0,6 – 0,8
Collegezaal 0,7 – 0,9
Gangen en hallen 1,0 – 1,5
Fabriekshallen 0,5 – 1,5
Vergaderkamers 0,7 – 0,9

Een akoestisch systeemplafond met een Nagalm Reductie Coëfficiënt (NRC) van 0,55 haalt normaal gesproken de streefwaarden van de nagalmtijd. Let wel altijd goed op de keuze van het materiaal. Wat wel werkt voor de ene ruimte, werkt wellicht niet voor de andere ruimte. Neem contact op met een van onze specialisten om meer informatie te krijgen over onze hoogwaardige systeemplafonds.

Geluidsabsorptie

We plaatsen een akoestisch plafond meestal niet alleen om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren, maar ook om geluiden uit andere ruimtes tegen te houden. Geluid dat in een bepaalde ruimte wordt geproduceerd, wil je niet horen in de andere. Tussen het ‘echte’ plafond en het akoestische plafond zit genoeg ruimte om lucht- en contactgeluiden tegen te houden. Het plafond houdt de geluiden nog beter tegen als het bedekt is met geluidsisolerende matten.

Verlaagd plafond

Verbeterde akoestiek en geluidsabsorptie zijn maar twee van de vele voordelen van een akoestisch plafond. Ludec ontwerpt je unieke verlaagde plafond en levert maatwerk voor ieder project. We zijn gespecialiseerd in systeemplafonds en weten dus precies welk materiaal we moeten toepassen voor de beste akoestische waarden. Omdat er genoeg ruimte tussen de twee akoestische plafonds zit, kun je eenvoudig de bedrading en leidingen wegwerken en zie je alleen een uniek, stijlvol plafond.

Plafond spuiten: akoestisch materiaal

Wat ook kan worden toegepast, is een akoestisch plafond dat wordt gespoten met een akoestische wokkel. Bij deze toepassing kunnen we alle werkzaamheden aannemen, zodat alles op de schouders van onze specialisten rust. Hierdoor werken we sneller en efficiënter, en ben je verzekerd van de beste kwaliteit.

Akoestiek verbeteren en meer

Een akoestisch plafond is niet alleen functioneel, maar ook zeer esthetisch. We ontwerpen jouw unieke plafond naar wens en zijn pas tevreden als je blij bent met het resultaat. We informeren je graag wat de mogelijkheden voor je pand zijn. Naast systeemplafonds plaatsen we systeemwanden en kun je bij ons terecht voor brandwerende applicaties.

Neem contact op

Mocht je nog vragen hebben over onze akoestische plafonds, neem dan vooral contact op met onze specialisten. We zijn te bereiken via 073 511 9686. Je kunt ons ook een e-mail sturen. Heb je al genoeg informatie opgedaan? Vraag dan direct een offerte aan. We geven je zo snel mogelijk een gerichte kostenindicatie.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl