Brandwerende platen laten monteren

Om jouw pand snel en op de juiste manier brandveilig te maken, schakel je de experts van Ludec in om brandwerende platen te laten plaatsen. Door stalen en betonnen constructies met brandwerende materialen te bekleden, realiseren we een brandvertraging die kan oplopen tot wel 120 minuten.

Meer weten over de mogelijkheden van brandwerend plaatmateriaal? Neem voor deskundig advies of informatie contact met ons op via de onderstaande knoppen

Je hebt bij ons keuze uit enkele of dubbele beplating. Laat je gerust adviseren door onze specialisten. We hebben jarenlange ervaring in het aanbrengen van brandwerende applicaties en verzorgen de installatie van jouw brandwerende plaatmateriaal van a tot z. Je profiteert altijd van onze vaste voordelen:

 • Toepasbaar in alle bedrijfspanden
 • Complete service: van advies tot installatie
 • Uitsluitend gecertificeerde materialen
 • Ervaren team van brandveiligheidsspecialisten
 • Altijd binnen 24 uur een reactie
+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Wat zijn brandwerende platen?

Er zijn verschillende soorten brandwerend plaatmateriaal die toegepast kunnen worden op scheidingswanden, plafonds en andere constructies. Ze dragen bij aan de brandveiligheidseisen die gesteld zijn aan bedrijfspanden of woningen. De brandvertragende werking van de beplating voorkomt dat een brand zich uitbreidt en verder verspreidt. Zo kunnen gebouwen bijvoorbeeld veilig ontruimd worden wanneer de situatie daarom vraagt.

Op welke plekken brandwerende platen laten plaatsen?

Schakel de experts van Ludec in voor het laten plaatsen van brandwerende platen in vrijwel alle soorten panden: kantoren, woningen, scholen, winkels, horeca en supermarkten. We brengen voornamelijk brandwerend plaatmateriaal aan in ruimtes en rondom plekken waar een brand het gemakkelijkst zou kunnen ontstaan. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor de installatie van:

 • Brandwerende platen voor buiten
 • Brandwerende platen achter de open haard
 • Brandwerende platen onder het rieten dak
 • Brandwerende platen achter de kachel

Het is ook mogelijk de platen te gebruiken als plafond- en wandbekleding om deze oppervlakken brandveilig te maken. De installatie van brandwerend plaatmateriaal is ook zeer geschikt in combinatie met een metal stud profiel. Ben je geïnteresseerd in een of meerdere van onze opties? Neem dan direct contact met ons op!

Brandwerende platen zelf bevestigen?

Brandwerende beplating plaatsen is een belangrijk onderdeel van het brandveilig maken van jouw pand. Het materiaal zorgt ervoor dat de brand vertraagt. Dit kan oplopen tot wel 120 minuten, waardoor iedereen het pand via de aangewezen routes veilig kan verlaten.

Je bent misschien van plan om zelf brandwerende platen te kopen en plaatsen. Bij Ludec raden we je dit ten strengste af. De kans dat je het materiaal verkeerd toepast zonder dat je het doorhebt, is te  groot en kan voor gevaarlijke situaties zorgen als er echt brand ontstaat.

Nu denk je misschien: ‘Ik heb kwalitatief hoogwaardige platen gekocht en die zullen de brand hoe dan ook vertragen’. Dit is echter niet het geval. Een professionele installatie is van essentieel belang als het gaat om brandveiligheid. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden, zoals:

 • Waar de constructie van het plafond of de wand aansluitingen hebben
 • De opbouw van het plafond of de wand
 • De onderbrekingen in het plafond of de wand, zoals deuren en ramen
 • De kwetsbare plekken in het plafond of de wand

Door rekening te houden met de bovenstaande punten, worden de wand en het plafond geheel brandwerend gemaakt. Uiteindelijk gaat het bij brandveiligheid altijd om een totaalbenadering. We komen graag bij je langs voor een inspectie!

Heb je niet genoeg kennis en ervaring om de plaatsing van brandwerende platen op de juiste manier uit te voeren? Schakel dan zeker een expert in, voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de mensen waar je verantwoordelijk voor bent.

Brandwerende platen laten plaatsen door een expert

Door de levering en installatie van de brandwerende beplating uit te besteden aan de specialisten van Ludec, zorg je ervoor dat je pand voldoet aan alle regels omtrent brandveiligheid. We maken enkel gebruik van gecertificeerde materialen van de hoogste kwaliteit. Neem bij vragen over de mogelijkheden telefonisch contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

Kosten pand brandveilig maken

Voor iedere opdracht met betrekking tot brandveiligheid is het essentieel dat de werkzaamheden op maat worden uitgevoerd. Zo ben je namelijk altijd verzekerd van de juiste plaatsing en gebruiken we de juiste materialen bij iedere opdracht.

Omdat al onze werkzaamheden op maat zijn, verschillen de kosten per opdracht ook. Heb je interesse in onze diensten en wil je weten wat het je zal kosten? Plan een afspraak in voor een inspectie op vrijblijvende basis.

Nadat we het pand geïnspecteerd hebben, ontvang je van ons deskundig advies voor het laten plaatsen van brandwerend plaatmateriaal. Ook stellen we een concurrerende prijsindicatie voor je op!

Werkwijze Ludec

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Andere bouw- en brandveiligheidsdiensten van Ludec

Bij Ludec doen we meer dan alleen het professioneel plaatsen van brandwerende platen en andere brandwerende toepassingen. We zijn er voor alles wat met afbouw te maken heeft.

Zo installeren we ook systeemwanden en systeemplafonds voor alle soorten panden. Benieuwd naar je opties? Neem gerust contact met ons op. Onze experts adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw pand.

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl