Brandwerende applicaties van Ludec

Met de brandwerende applicaties van Ludec worden bedrijfspanden brandveilig en voldoen deze aan alle gestelde veiligheidseisen. Door de brandwerende materialen die Ludec gebruikt wordt branduitbreiding voorkomen en brandvertraging gerealiseerd.

Ludec levert een totaalpakket op het gebied van bouwkundige brandpreventie. Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde fabrikanten, waardoor we de beschikking hebben over een groot aantal gecertificeerde producten en materialen.

 • Brandveilige constructies voor alle soorten panden
 • Van advies tot uitvoering en begeleiding; alles onder 1 dak
 • Altijd binnen 24 uur reactie via e-mail
 • Vakbekwaam team van meer dan 35 specialisten
 • Gecertificeerde producten

Doordat wij constant op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, weten we precies aan welke veiligheidseisen een pand moet voldoen. Tijdens de oplevering controleren we samen met jou of het pand voldoet aan alle wettelijke én door jou gestelde (veiligheids)eisen.

Laat uw pand direct brandveilig maken en neem vrijblijvend contact met ons op.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Maak jouw pand brandveilig door Brandwerende Applicaties

We houden ons bezig met verschillende manieren om bedrijfspanden volledig brandveilig te maken.
Onze brandveiligheidsdiensten voor bedrijfspanden zijn onder te verdelen in: Brandwerende beplating, Brandwerende afdichting, Brandwerende coating & Brandwerende isolatie

Brandwerende applicaties met gebruik gecertificeerde producten

Ludec is een applicatiebedrijf dat uitsluitend brandwerende applicaties aanbrengt met gecertificeerde producten, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Op alle materialen die wij gebruiken zit fabrieksgarantie. Omdat de garantie per product verschilt, vermelden we geen garantietermijnen op onze website. Wil je meer weten over de garantie, neem dan contact met ons op.

We maken gebruik van gecertificeerde producten van bekende merken zoals:

 • Hilti
 • Mulcol
 • Preficon
 • Gyproc
 • Knauf

Brandwerende beplating

Met brandwerende beplating worden stalen constructies en betonnen constructies bekleed, waardoor jouw pand brandveilig wordt. Door gebruik te maken van brandwerende materialen ontstaat brandvertraging. In constructies met enkele beplating wordt een brandvertraging van 60 minuten gerealiseerd. Bij dubbele beplating loopt dit zelfs op tot 120 minuten.

Meer over brandwerende platen

Brandwerend isoleren

Tot onze expertise behoort het brandwerend isoleren van staalconstructies (kolommen en liggers), plafonds en wanden. Hierbij maken wij gebruik van kwalitatief hoogwaardige eindproducten met een grote diversiteit in plaatmateriaal, coating en spuitmortel.

 • Geschikt voor ruwbouw
 • Betonnen en stalen constructies
 • Wordt meestal toegepast tijdens de beginfase van een bouwtraject

Lees meer over brandwerende isolatie

Brandwerende afdichting

Met brandwerende afdichting worden wanden en plafonds van bedrijfspanden afgedicht, waardoor er geen brandoverslag plaatsvindt. Hierdoor breidt de brand zich niet uit naar naastgelegen ruimtes. Dit maakt jouw pand brandveilig. Brandwerende afdichting wordt toegepast tijdens de afbouw van nieuwbouw en renovatie in de woning- en utiliteitsbouw.

Voorkom branduitbreiding

Je hoopt natuurlijk dat er nooit brand ontstaat in jouw pand. Helaas kun je dit niet altijd voorkomen. Wat je wel kunt voorkomen is dat de brand zich uitbreidt. Brandwerende afdichting gaat de verspreiding van rook en vuur tegen en beperkt de branddoorslag én brandoverslag naar andere delen van je pand.

 • Geschikt voor afbouw
 • Realiseren van brandveiligheidsklasse
 • Kan achteraf worden toegepast

Lees meer over brandwerende afdichting

Brandveilige doorvoeringen en sparingen

Door de aangescherpte regelgeving en controle op naleving van de brandveiligheidsvoorschriften is het nu nóg belangrijker dat je pand brandveilig is. In de meeste gebouwen zijn de doorvoeringen en sparingen een zwak punt op het gebied van brandveiligheid. Ludec zorgt ervoor dat alle doorvoeringen en sparingen in je bedrijfspand worden afgedicht en brandwerend zijn.

Laat je doorvoeringen brandwerend afdichten door onze specialisten en plan gelijk een vrijblijvende inspectie

Heeft u nog vragen over afdicting of beplating? Neem dan contact op met onze specialisten via +31 (0) 73 511 9686 of info@ludec.nl. Direct een afspraak maken? Klik dan hieronder.

Vrijblijvende afspraak maken

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl