Duurzaam verbouwen begint bij Ludec met een heldere visie op groen bouwen. Wij geloven dat elke verbouwing, groot of klein, een kans is om je bedrijfspand niet alleen mooier en functioneler te maken, maar ook milieuvriendelijker. Door slimme keuzes in materialen en technieken kunnen we samen de ecologische voetafdruk van je project verkleinen. Van energiebesparende oplossingen tot het gebruik van duurzame bouwmaterialen, wij leggen de basis voor een toekomst waarin jouw bedrijf bijdraagt aan een betere wereld.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Voordelen van duurzaam renoveren

Duurzaam renoveren brengt tal van voordelen met zich mee, niet alleen voor het milieu, maar ook voor je bedrijfsvoering. De voordelen variëren van substantiële verlagingen in energieverbruik en operationele kosten tot het creëren van een gezondere werkomgeving die het welzijn en de productiviteit van werknemers bevordert. Duurzame renovaties kunnen ook de marktwaarde en het imago van je bedrijf versterken, waardoor je aantrekkelijker wordt voor klanten en talent die waarde hechten aan milieubewustzijn. Ludec helpt je deze voordelen te realiseren door innovatieve, groene oplossingen te integreren die passen bij jouw unieke bedrijfsdoelstellingen.

Duurzaamheid in elk project

Bij Ludec ligt onze focus op het realiseren van duurzame verbouwingen met een diepgewortelde passie voor innovatie en kwaliteit. Onze benadering omvat meer dan het streven naar energiebesparing; we kiezen bewust voor het gebruik van gerecyclede en recycleerbare materialen. Hoewel het ontwerpen van projecten buiten onze directe expertise valt, spelen we een actieve rol in het meedenken over hoe projecten kunnen worden ontwikkeld met duurzaamheid als kern. Voor het optimaliseren van natuurlijke lichtinval en luchtkwaliteit, werken we samen met ervaren partners. Onze bijdrage aan projecten is gericht op het ondersteunen van de realisatie van gebouwen die niet alleen voldoen aan, maar ook erkend worden voor hun duurzaamheidsprestaties, zoals blijkt uit BREEAM en WELL classificaties, om zo een positieve impact op de wereld te waarborgen.

Vloer- en plafond duurzaam renoveren

Bij Ludec integreren we duurzaamheid diep in elk aspect van onze projecten, inclusief vloer- , plafond en wanden afbouw. Onze benadering richt zich op het selecteren van bouwprocessen en -technieken die de ecologische voetafdruk minimaliseren, zonder specifieke materialen te noemen. We streven naar het verminderen van materiaalverspilling en het vermijden van schadelijke stoffen. Door efficiëntie en innovatie te combineren, zorgen we ervoor dat onze vloer- en plafond afbouwprojecten voldoen aan de hoogste normen van duurzaam bouwen, waardoor we een gezonde en veilige omgeving voor iedereen creëren.

Systeemplafond_plaatsen

Veelgestelde vragen over duurzaam verbouwen

Om duurzaam te kunnen verbouwen besteden wij aandacht aan de volgende punten:

  • Efficiënt ruimtegebruik: Kies voor een ontwerp dat de ruimte maximaliseert en energieverbruik minimaliseert. Compact bouwen betekent efficiënt verwarmen en koelen.
  • Grondige isolatie: Een goed geïsoleerd pand is de sleutel tot energiebesparing. Dit vermindert de behoefte aan verwarming en koeling aanzienlijk. Dit is voornamelijk van toepassing bij oudere panden.
  • Duurzame materialen: Bij Ludec geven we de voorkeur aan materialen die milieuvriendelijk zijn en bijdragen aan de duurzaamheid van het project.

Bij duurzaam bouwen gaat het niet alleen over een laag energieverbruik. Maar ook over: gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners en gebruikers. Bij Ludec omvat dit het naleven van strenge normen en het behalen van erkende keurmerken zoals FSC, alsook het voldoen aan de criteria van BREEAM en WELL certificeringen. Onze benadering bevat prefabricatie van onderdelen in de werkplaats om efficiëntie en precisie te garanderen.

Ja, we streven ernaar om bij elk project waar mogelijk duurzame materialen te gebruiken die de milieu-impact verminderen.

Werkwijze Ludec

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl