Materialen brandwerend laten bekleden

Brandwerend bekleden is een belangrijk aspect van gebouwveiligheid. Het is een procedure waarbij materialen worden gebruikt om constructies en oppervlakken te beschermen tegen brand. Deze materialen worden meestal toegepast op muren, plafonds en in vloeren om de verspreiding van vuur te voorkomen. Brandwerende bekleding kan worden toegepast op verschillende soorten constructies, zoals kantoorgebouwen, ziekenhuizen, scholen en winkelcentra. Het is vooral belangrijk op plaatsen waar veel mensen samenkomen en waar de kans op brand groot is. Brandwerende bekleding kan helpen om de verspreiding van vuur te vertragen, wat ervoor zorgt dat er meer tijd is om het gebouw veilig te verlaten en daarnaast ook de algehele schade, aan het pand en de inboedel, te beperken.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Brandwerend bekleden door Ludec

Als je op zoek bent naar een bedrijf dat ervaren is in het brandwerend bekleden van gebouwen, ben je bij Ludec aan het juiste adres. Ons team is gespecialiseerd in het brandwerend bekleden van materialen zoals een stalen balk of deur. Of het nu gaat om een kleinere of grotere opdracht, wij bieden maatwerkoplossingen die voldoen aan de hoogste veiligheidseisen en wetgeving. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze brandwerende bekleding diensten.

Stalen balk brandwerend bekleden

Als eigenaar van een bedrijfspand of kantoorruimte dien je te voldoen aan verschillende veiligheidseisen. Een van deze eisen is dat stalen balken in het pand verplicht brandwerend bekleed moeten worden. Dit is om de veiligheid van jou, je medewerkers en bezoekers te waarborgen. Brandwerende bekleding van staal zorgt ervoor dat stalen balken hun draagkracht behouden bij brand en niet bezwijken. Dit is van cruciaal belang voor de stabiliteit van het gebouw en de veiligheid van alle aanwezigen. Zorg ervoor dat je de juiste expert inhuurt om de brandwerende bekleding van jouw stalen balken te regelen. Zo ben je er zeker van dat jouw pand voldoet aan de vereiste veiligheidseisen en voorkom je onnodige risico’s.

Brandwerend bekleden van staal

Brandwerend bekleden van staal is een belangrijke stap om de structurele integriteit van een gebouw te behouden in het geval van brand. Bij dit proces worden speciale materialen aangebracht op de stalen constructie om ze te beschermen tegen hoge temperaturen tijdens een brand. Meestal gebeurt dit bij stalen kolommen en liggers die in het zicht moeten blijven. Het brandwerend bekleden van staal gebeurt met brandwerende platen, isolatiematerialen of coatings die de stalen balken omhullen. Het aanbrengen van platen of isolatiemateriaal heet ook wel brandwerend betimmeren. Het staal wordt dan bekleed met platen van onder andere mineraalvezels of vezelversterkt gips. 

Eisen voor het bekleden van staal

Bij het brandwerend bekleden van staal moeten strikte eisen worden nageleefd om de veiligheid van een gebouw te waarborgen. De specifieke eisen voor de brandwerendheid zijn afhankelijk van het type gebouw en de hoogte ervan. Deze eisen gaan onder andere over de duur van de brandwerendheid, maar ook de prestaties bij brand zoals weerstand tegen bezwijken en branddoorslag. Zo moeten utiliteitsgebouwen met vloeren hoger dan 5 meter bijvoorbeeld een staalconstructie met brandwerendheid van minstens 90 minuten hebben. Om er zeker van te zijn dat je bij het staal bekleden aan de juiste eisen voldoet raden wij altijd aan om specialist te raadplegen. Bij ons kan je terecht voor alle vragen. 

Veel gestelde vragen

Wanneer is brandwerend bekleden verplicht?

Over het algemeen geldt dat brandwerend bekleden vereist is in gebouwen met een hoogte van meer dan 20 meter, of gebouwen waarin gevaarlijke stoffen worden opgeslagen. Ook kan het vereist zijn in gebouwen die op korte afstand van elkaar staan, om de verspreiding van brand tussen de gebouwen te voorkomen. Als je specifieke vragen hebt over de vereiste brandwerendheid van jouw pand, kun je contact met ons opnemen.

Kan ik mijn constructie brandwerend laten bekleden?

Ja, het is mogelijk om een constructie brandwerend te laten bekleden. Brandwerende bekleding van staal is een belangrijke maatregel om de verspreiding van brand en rook in een gebouw te voorkomen en de veiligheid van werknemers te waarborgen. Het is belangrijk om het brandwerend bekleden van je pand altijd te laten uitvoeren door een gekwalificeerd bedrijf, zoals Ludec.

Door wie kan ik mijn bedrijfshal brandwerend laten bekleden?

Je kunt je bedrijfshal brandwerend laten bekleden door Ludec. Wij zijn gespecialiseerd in het brandwerend bekleden van onder andere bedrijfshallen, bedrijfspanden en kantoorgebouwen. Naast brandwerende bekleding kunnen we ondersteuning bieden bij diverse brandwerende applicaties. We adviseren je graag over de mogelijkheden om je pand aan alle veiligheidseisen te laten voldoen.


Werkwijze Ludec

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl