Brandwerende isolatie laten aanbrengen

Wil je kosten besparen op je energierekening en je pand brandwerend isoleren. Het laten aanbrengen van hoogwaardige isolatie door Ludec draagt aanzienlijk bij aan de brandveiligheid van het gebouw.

Bij Ludec staat veiligheid altijd op de eerste plaats. Onze vakspecialisten hebben jarenlange ervaring in het toepassen van brandwerende applicaties in verschillende soorten gebouwen, zoals winkels, supermarkten, en kantoorpanden. We zijn je graag van dienst! Neem gerust contact met ons op via de onderstaande buttons.

Je rekent altijd op de onderstaande zekerheden als je ervoor kiest om bij Ludec je pand brandwerend te laten isoleren:

  • Toepasbaar in alle soorten panden
  • Van advies tot afwerking: complete service
  • We werken alleen met gecertificeerd materiaal
  • Een team van vakmensen met jarenlange ervaring

Wil je meer informatie over wat er mogelijk is qua brandwerende isolatie? We adviseren je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijfspand.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Wat is brandwerende isolatie?

Ieder bedrijfspand moet voldoen aan bepaalde eisen op het gebied van bouwkundige veiligheid. Het toepassen van brandwerende isolatie maakt onderdeel uit van de verschillende maatregelen die de brandveiligheid verhogen om aan alle wettelijk gestelde eisen tegemoet te komen. Goede brandwerende isolatie van onder andere muren, ventilatiekanalen en leidingen gaat de verspreiding van brand tegen.

Kosten pand brandwerend isoleren

We voeren iedere opdracht op maat uit. Dit betekent dat ook de prijs van onze werkzaamheden bij iedere klus verschillend is.

Wil je toch weten wat het laten aanbrengen van brandwerende isolatie je gaat kosten? Plan dan een afspraak in voor een vrijblijvende inspectie. Na onze inspectie krijg je van ons persoonlijk advies voor de brandwerende isolatie van jouw pand en stellen we een offerte voor je op.

Vraar een inspectie aan

Brandgedrag isolatiematerialen

De mate van brandveiligheid van een bepaald type isolatiemateriaal wordt deels bepaald aan de hand van de brandklasse. Onbrandbaar isolatiemateriaal bestaat niet, maar er is wel verschil in de temperatuur waarbij divers isolatiemateriaal brandt. Daarnaast zijn de plaats en de manier waarop de isolatie geplaatst wordt cruciaal voor de brandveiligheid.

Europees geclassificeerde brandklassen Materiaalgedrag bij brand Brandbaarheid isolatiematerialen
A2 Beperkte bijdrage Praktisch onbrandbaar
B Zeer beperkte bijdrage Zeer moeilijk brandbaar
C Grote bijdrage Brandbaar
D Hoge bijdrage Goed brandbaar
E Zeer hoge bijdrage Zeer brandbaar

Brandwerende isolatie aanbrengen

Bij Ludec brengen we na een grondige inspectie de brandwerende isolatie aan op de juiste plekken in het pand. Met deze isolatiematerialen van hoge brandklassen (A1, A2 en B) zorgen we ervoor dat je pand voldoet aan alle regels omtrent de brandveiligheid, wat jullie in geval van brand langer de tijd geeft om het pand op tijd te verlaten.

Maak jouw pand brandwerend volgens de regelgeving

Laat je supermarkt, winkel of kantoorpand brandwerend isoleren als:

  • Het pand nog niet is geïsoleerd en niet brandveilig is (brandwerende isolatie is verplicht volgens het Bouwbesluit).
  • De al aanwezige isolatie niet voldoet aan de huidige regelgeving met betrekking tot de brandveiligheid.
  • Je het pand extra wilt isoleren en nog brandveiliger wilt maken.

Waarom brandwerende isolatie uitbesteden?

Brandwerende isolatie toepassen is een vak apart dat je het beste door een professional laat uitvoeren. Laat de brandveiligheid van jouw pand daarom over aan de experts van Ludec. Met onze brandwerende isolatie bieden we bescherming die jarenlang meegaat en waarmee je pand helemaal brandveilig is. Neem bij vragen telefonisch contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

Werkwijze Ludec

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Brandwerend isoleren en meer

Naast brandwerende isolatie kun je bij Ludec terecht voor uiteenlopende diensten. We passen diverse brandwerende applicaties toe, waaronder brandwerende afdichting, brandwerende beplating en brandwerende coating.

Je kunt ook bij ons terecht voor het plaatsen van verschillende soorten systeemplafonds en systeemwanden. Wil je meer weten? Neem gerust contact op met onze specialisten!

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl