Brandwerende afdichting laten aanbrengen

Ben je de eigenaar van een pand en voldoet het niet aan de strenge brandveiligheidseisen uit het Bouwbesluit? Het brandwerend afdichten van de verschillende ruimtes in het gebouw is dan een noodzaak.

De experts van Ludec dichten de openingen in je wanden en plafonds brandwerend af met uitsluitend gecertificeerde producten. Hiermee voorkom je dat een brand zich uitbreidt naar andere ruimtes en verhoog je de brandveiligheid. Onze specialisten adviseren je graag over alle brandwerende applicaties en verzorgen je complete project.

  • Toe te passen in alle soorten panden
  • Complete service: van eerste advies tot laatste afwerking
  • Alleen gecertificeerde producten en materialen
  • Jarenlange ervaring op het gebied van brandwering
  • Binnen 24 uur een reactie per e-mail

Ben je benieuwd hoe we jouw pand volledig brandwerend kunnen afdichten? Neem contact op met onze specialisten via de onderstaande knoppen.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Het belang van brandwerende afdichting

Het plaatsen van brandwerende wanden en deuren is in veel situaties verplicht, zeker in bedrijfspanden. Met alleen deze middelen is het pand vaak nog niet brandveilig genoeg. Het risico van open gleuven, kieren en andere ruimtes in wanden, vloeren en plafonds wordt vaak onderschat. Brand slaat heel snel over op andere ruimtes door deze kleine openingen. Om dit te voorkomen zijn brandwerende afdichtingen de oplossing.

Kosten pand brandwerend afdichten

Elke opdracht om een pand brandwerend te laten afdichten is anders. Dat snappen we bij Ludec als geen ander. De kosten zijn dus ook bij elke klus verschillend. We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende inspectie.

Na de grondige inspectie voorzien we je van duidelijk advies om jouw pand brandveilig te maken en stellen we een prijsindicatie voor je op. Neem contact met ons op en plan een afspraak in met onze brandwerend specialisten. Je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons.

Vraar een inspectie aan

Brandgedrag isolatiematerialen

De mate van brandveiligheid van een bepaald type isolatiemateriaal wordt deels bepaald aan de hand van de brandklasse. Onbrandbaar isolatiemateriaal bestaat niet, maar er is wel verschil in de temperatuur waarbij divers isolatiemateriaal brandt. Daarnaast zijn de plaats en de manier waarop de isolatie geplaatst wordt cruciaal voor de brandveiligheid.

Europees geclassificeerde brandklassen Materiaalgedrag bij brand Brandbaarheid isolatiematerialen
A2 Beperkte bijdrage Praktisch onbrandbaar
B Zeer beperkte bijdrage Zeer moeilijk brandbaar
C Grote bijdrage Brandbaar
D Hoge bijdrage Goed brandbaar
E Zeer hoge bijdrage Zeer brandbaar

Brandwerende isolatie aanbrengen

Bij Ludec brengen we na een grondige inspectie de brandwerende isolatie aan op de juiste plekken in het pand. Met deze isolatiematerialen van hoge brandklassen (A1, A2 en B) zorgen we ervoor dat je pand voldoet aan alle regels omtrent de brandveiligheid, wat jullie in geval van brand langer de tijd geeft om het pand op tijd te verlaten.

Maak jouw pand brandwerend volgens de regelgeving

Laat je supermarkt, winkel of kantoorpand brandwerend isoleren als:

  • Het pand nog niet is geïsoleerd en niet brandveilig is (brandwerende isolatie is verplicht volgens het Bouwbesluit).
  • De al aanwezige isolatie niet voldoet aan de huidige regelgeving met betrekking tot de brandveiligheid.
  • Je het pand extra wilt isoleren en nog brandveiliger wilt maken.

Waarom brandwerende isolatie uitbesteden?

Brandwerende isolatie toepassen is een vak apart dat je het beste door een professional laat uitvoeren. Laat de brandveiligheid van jouw pand daarom over aan de experts van Ludec. Met onze brandwerende isolatie bieden we bescherming die jarenlang meegaat en waarmee je pand helemaal brandveilig is. Neem bij vragen telefonisch contact met ons op of stuur een bericht via het contactformulier.

Werkwijze Ludec

Stap 1

Stap 2

Stap 3

Stap 4

Stap 5

Brandwerend isoleren en meer

Naast brandwerende isolatie kun je bij Ludec terecht voor uiteenlopende diensten. We passen diverse brandwerende applicaties toe, waaronder brandwerende afdichting, brandwerende beplating en brandwerende coating.

Je kunt ook bij ons terecht voor het plaatsen van verschillende soorten systeemplafonds en systeemwanden. Wil je meer weten? Neem gerust contact op met onze specialisten!

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl