Brandwerend afdichten

Brandwerende afdichting laten aanbrengen

Ben je de eigenaar van een pand en voldoet het niet aan de strenge brandveiligheidseisen uit het Bouwbesluit? Het brandwerend afdichten van de verschillende ruimtes in het gebouw is dan een noodzaak.

De experts van Ludec dichten de openingen in je wanden en plafonds brandwerend af met uitsluitend gecertificeerde producten. Hiermee voorkom je dat een brand zich uitbreidt naar andere ruimtes en verhoog je de brandveiligheid. Onze specialisten adviseren je graag over alle brandwerende applicaties en verzorgen je complete project.

  • Toe te passen in alle soorten panden
  • Complete service: van eerste advies tot laatste afwerking
  • Alleen gecertificeerde producten en materialen
  • Jarenlange ervaring op het gebied van brandwering
  • Binnen 24 uur een reactie per e-mail

Ben je benieuwd hoe we jouw pand volledig brandwerend kunnen afdichten? Neem contact op met onze specialisten via de onderstaande knoppen.

073 511 9686 Stuur een bericht

Het belang van brandwerende afdichting

Het plaatsen van brandwerende wanden en deuren is in veel situaties verplicht, zeker in bedrijfspanden. Met alleen deze middelen is het pand vaak nog niet brandveilig genoeg. Het risico van open gleuven, kieren en andere ruimtes in wanden, vloeren en plafonds wordt vaak onderschat. Brand slaat heel snel over op andere ruimtes door deze kleine openingen. Om dit te voorkomen zijn brandwerende afdichtingen de oplossing.

Kosten pand brandwerend afdichten

Elke opdracht om een pand brandwerend te laten afdichten is anders. Dat snappen we bij Ludec als geen ander. De kosten zijn dus ook bij elke klus verschillend. We komen graag bij je langs voor een vrijblijvende inspectie.

Na de grondige inspectie voorzien we je van duidelijk advies om jouw pand brandveilig te maken en stellen we een prijsindicatie voor je op. Neem contact met ons op en plan een afspraak in met onze brandwerend specialisten. Je krijgt binnen 24 uur antwoord van ons.

Vrijblijvende inspectie

Doorvoeren brandwerend afdichten: schakel een professional in

Laat het brandwerend afdichten van doorvoeren altijd aan een professional over. Zo ben je verzekerd van optimale brandveiligheid en voldoe je aan de technische voorschriften uit het Bouwbesluit. Het ervaren team van Ludec vertelt je graag wat er mogelijk is en helpt je de brandveiligheid in jouw pand te maximaliseren.

073 511 9686 Stuur een bericht

Wanneer brandwerende afdichtingen toepassen?

Elk pand in Nederland heeft zogenoemde brand- en rookscheidingen. Deze brandwerende scheidingen verliezen hun functie als er openingen van meer dan 25 mm breed gemaakt worden om bijvoorbeeld kabels en leidingen aan te leggen. Deze sparingen moet je brandwerend laten afdichten om aan de eisen van het Bouwbesluit te voldoen.

Brandwerende afdichtingen verliezen na een tijdje ook hun brandwerendheid. Er is een periodieke controle nodig om alle afdichtingen te bekijken en te beoordelen of ze aan vervanging toe zijn. Het is gebruikelijk om een controle om de 3 tot 5 jaar te laten plaatsvinden.

Bij Ludec passen we brandwerende afdichtingen niet alleen toe tijdens de afbouw van nieuwbouwwoningen, maar ook bij renovaties van oudere woningen, bedrijfspanden en in de utiliteitsbouw. Het is altijd mogelijk om een brandwerende afdichting achteraf toe te passen.

De werkwijze van Ludec

Stap 1

Weten wat er mogelijk is? Neem contact op met Ludec.

Stap 2

Onze experts voeren vrijblijvend een inspectie van jouw pand uit.

Stap 3

We geven je kosteloos advies en een offerte voor de werkzaamheden.

Stap 4

We komen langs en voeren de brandwerende afdichting vakkundig uit.

Stap 5

We doen nog een laatste controle en leveren jouw pand netjes en brandveilig op.

Brandwerende afdichting en meer

Ben je op zoek naar een gespecialiseerd afbouwbedrijf? Naast brandwerende afdichting vind je bij Ludec nog veel meer brandwerende toepassingen en plaatsen we diverse soorten systeemplafonds en systeemwanden. Je kunt bij ons terecht voor alle mogelijke afbouwwerkzaamheden. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

073 511 9686 Stuur een bericht

Neem contact op met onze brandwerend experts

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden van brandwerende afdichting of wil je weten hoe we jouw pand brandveilig kunnen maken? We voorzien je graag van passend advies. Bel 073 511 9686 of stuur een e-mail naar info@ludec.nl.

Vrijblijvende afspraak maken