Cleanrooms spelen een essentiële rol in verschillende geavanceerde industrieën, en Ludec is jouw deskundige partner in het ontwikkelen van deze gespecialiseerde omgevingen.

Bij ons staat niet alleen de technische precisie voorop, maar ook een diep begrip van de unieke eisen die elke sector stelt aan deze kritieke ruimtes. Wij zijn er om je te begeleiden bij het creëren van een cleanroom die perfect aansluit bij jouw specifieke toepassingen, of het nu gaat om farmaceutische productie, biotechnologie, of elektronica.

Onze belofte is de realisatie van een cleanroom die niet alleen voldoet aan de hoogste normen voor contaminatiebeheersing, maar ook flexibel en toekomstbestendig is, klaar om mee te groeien met jouw bedrijf.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Introductie: Wat is een cleanroom?

Een cleanroom is een gespecialiseerde ruimte die is ontworpen om een gecontroleerde omgeving te bieden met een laag niveau van verontreinigingen, zoals stof, deeltjes en micro-organismen. Deze ruimtes worden vaak gebruikt in industrieën waar een uiterst schone omgeving noodzakelijk is, zoals de farmaceutische, elektronica- en biotechnologiesector. Cleanrooms spelen een essentiële rol bij het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van producten en processen.

cleanroom bouwen

Hoe Ludec je helpt met het bouwen van een cleanroom

Bij Ludec begrijpen we dat het bouwen van een cleanroom een gespecialiseerde taak is die precisie en expertise vereist. Ons ervaren team, in combinatie met een partnerschap met CSI, staat klaar om je te begeleiden bij elke fase van het proces, van ontwerp tot uitvoering, om ervoor te zorgen dat jouw cleanroom voldoet aan de strengste normen en jouw specifieke behoeften. We combineren geavanceerde technologieën en hoogwaardige materialen om een gecontroleerde omgeving te creëren waarin verontreinigingen tot een minimum worden beperkt. We zetten onze kennis in om voor jouw bedrijf een cleanroom te bouwen die aan de hoogste eisen voldoet, zodat je met vertrouwen kunt werken in een schone, veilige en gecontroleerde omgeving. Meer weten over Ludec?

Meer weten over een cleanroom?

Ben je op zoek naar een professionele partij die je kunt inschakelen voor het bouwen van een cleanroom of wil je meer informatie over onze andere bouwdiensten? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken via 073 511 9686 of per e-mail via info@ludec.nl.

Overwegingen rondom de kosten van een cleanroom

Het bouwen van een cleanroom is een investering die nauwkeurige kostenoverwegingen vereist. De totale kosten variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gewenste grootte, classificatie, materialen en specifieke eisen. We snappen dat de kosten van de cleanroom een cruciale rol spelen in het besluitvormingsproces. Ons team kan je begeleiden bij het begrijpen van de kostenschatting en je helpen bij het plannen van een cleanroom project dat zowel aan jouw behoeften als je budget voldoet — projectmanagement is één van onze krachten. Bij Ludec kun je transparantie en deskundig advies verwachten, zodat we met vertrouwen aan jouw cleanroom project kunnen beginnen, wetende dat de kosten onder controle zijn.

systeemvloer laten plaatsen

De strikte eisen waaraan een cleanroom moet voldoen

Bij Ludec erkennen we het belang van het naleven van de hoogste standaarden in cleanroom constructie, met specifieke aandacht voor de normen vastgelegd in de ISO 14644-serie en EN 17141:2020. Deze normen omvatten een breed scala aan aspecten, zoals o.a.:

Daarnaast zijn de normen voor biocontaminatiecontrole zoals vastgelegd in EN 17141:2020 cruciaal, vooral in sectoren zoals de farmaceutische industrie en biotechnologie. Ons team van deskundigen bij Ludec zorgt ervoor dat alle cleanrooms die we ontwerpen en bouwen, voldoen aan deze uitgebreide en specifieke eisen. Dit garandeert dat je cleanroom niet alleen voldoet aan de huidige industriestandaarden, maar ook voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen en eisen, zodat je met vertrouwen kunt werken in een gecontroleerde en veilige omgeving.

Veelgestelde vragen over een cleanroom

De tijd die nodig is om een cleanroom te bouwen, varieert sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omvang en complexiteit van het project en eventuele specifieke eisen of regelgevingen die van toepassing zijn. Over het algemeen kan de bouw van een cleanroom enkele weken tot enkele maanden in beslag nemen.

Het exacte tijdsbestek voor het bouwen van jouw cleanroom kan het beste worden bepaald na een gedetailleerde evaluatie van jouw behoeften en vereisten. Overleg met de experts van Ludec op het gebied van cleanrooms bouwen zal je helpen bij het plannen van een realistische tijdlijn voor jouw specifieke project.

Ja, sectorspecifieke overwegingen bij het voldoen aan cleanroom eisen variëren aanzienlijk. Zo legt de farmaceutische industrie, in overeenstemming met normen zoals ISO 14644-1 en EN 17141:2020, de nadruk op de controle van deeltjesgrootte en luchtkwaliteit. De halfgeleiderindustrie hanteert volgens ISO 14644-2 en ISO 14644-4 strikte normen voor deeltjesvervuiling en filtratie. In de biotechnologie is volgens ISO 14644-5 en ISO 14644-7 de focus gericht op biologische veiligheid en steriliteit. De voedselverwerkingsindustrie moet voldoen aan hygiënische normen die samenhangen met ISO 14644-10 en ISO 14644-13, terwijl ziekenhuizen zich richten op infectiepreventie, in lijn met ISO 14644-16 en ISO 14644-18. De samenwerking met experts zoals Ludec, die grondig bekend zijn met deze specifieke cleanroom eisen en normen, is essentieel om een cleanroom te bouwen die aan alle relevante standaarden voldoet.

Ja, een gespecialiseerd bouwbedrijf als Ludec, met ervaring in cleanroomconstructie en nauwe samenwerking met toonaangevende cleanroom producenten, kan zeker helpen bij het verkrijgen van de juiste cleanroom-certificeringen. Het proces van het verkrijgen van certificeringen kan complex zijn en vereist gedetailleerde kennis van de normen en voorschriften die van toepassing zijn op cleanrooms.

Het is belangrijk om te benadrukken dat samenwerking met een ervaren bouwbedrijf niet garandeert dat certificeringen automatisch worden verleend. Certificeringsprocessen kunnen afhankelijk zijn van specifieke tests en inspecties door onafhankelijke instanties. Echter kan een bouwbedrijf de kans op succes vergroten door ervoor te zorgen dat de cleanroom vanaf het begin is gebouwd volgens de hoogste normen en specificaties. Het is daarom sterk aan te raden om samen te werken met een bouwbedrijf dat expertise heeft in het omgaan met cleanroom-projecten en het certificeringsproces begrijpt.

Werkwijze Ludec

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl