Brandwerende coating

De specialisten van Ludec passen vakkundig applicaties toe ten behoeve van brandpreventie en brandveiligheid. Door een brandwerende coating op staal aan te brengen, voorkomen we dat een eventuele brand zich kan uitbreiden. Onze specialisten hebben jarenlange ervaring op het gebied van brandveiligheid en adviseren je graag over alle mogelijke brandwerende applicaties. Je profiteert bij ons altijd van de volgende voordelen:

  • Toepasbaar in alle mogelijke panden
  • Volledige service: van advies tot afwerking
  • Uitsluitend gecertificeerd materiaal
  • Ervaren team van specialisten
  • Altijd binnen 24 uur een reactie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van brandwerende coating voor jouw bedrijfspand? Neem gerust contact met ons op! We denken graag met je mee.

073 511 9686 Stuur een bericht

Wat is een brandwerende coating?

Een brandwerende coating zorgt voor een duurzame bescherming van je pand en geeft je werknemers genoeg tijd om te evacueren in geval van brand. Het spuiten van brandwerend materiaal is een effectieve manier om de brandveiligheid in gebouwen te verbeteren. Bovendien voldoe je hiermee aan de Nederlandse wetgeving, die eist dat bijvoorbeeld kantoorpanden en openbare gebouwen een brandweerstand van minimaal 60 minuten moeten hebben.

Gebouw beveiligen: brandvertragende applicaties

Laat de stalen draagconstructies van je bedrijfspand direct brandwerend behandelen als:

  • je weet dat het bedrijfspand nog geen behandeling heeft gehad (brandwerende applicaties zijn verplicht volgens het bouwbesluit);
  • de al aangebrachte brandwerende applicaties niet voldoen aan de eisen die worden gesteld aan de brandveiligheid;
  • je het gebouw extra wilt beveiligen.

Er is een aantal brandwerende applicaties die je kunt toepassen om je pand brandveilig te maken. Je kunt brandwerende platen timmeren, brandwerend pleister opspuiten of een brandwerende coating laten aanbrengen. Bij elk van deze toepassingen maak je het gebouw brandveiliger, bescherm je de draagconstructie van het gebouw met 30, 60, 90 of 120 minuten en verleng je de evacuatietijd aanzienlijk. De tijden zijn mede afhankelijk van de staat van het gebouw en de soort constructie.

Brandwerende coating op staalconstructies

Brandwerende beplating danken hun eigenschappen aan hun dikte. Hoe dikker de brandwerende laag van één van deze twee toepassingen, hoe brandveiliger de constructie is. In de meeste situaties wordt er gekozen voor een brandwerende coating op staalconstructies. De isolerende werking van de coating zorgt voor een verhoogde draagkracht van de constructie, waardoor hij niet snel bezwijkt. Daarnaast is de coating veel dunner dan de andere toepassingen en kan de toplaag in elke RAL-kleur geverfd worden.

Staal brandwerend coaten: specialistisch werk

Brandwerend spuiten is zeer specialistisch werk dat onder strenge controle uitgevoerd wordt. Laat jouw pand daarom brandveilig maken door de experts van Ludec. We bieden bescherming met een brandwerende coating op staal die jarenlang meegaat. Daarnaast voorzien we de coating, indien gewenst, van een standaard witte toplaag.

073 511 9686 Stuur een bericht

Kosten brandwerende coating

Bij Ludec weten we als geen ander dat iedere opdracht weer anders is. De kosten om de constructie van staal brandwerend te coaten, verschillen dus ook bij iedere opdracht. We komen graag bij je langs om een inspectie uit voeren. Na de inspectie kunnen we je adviseren over de brandveiligheid en je voorzien van een prijsindicatie. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en een offerte aan te vragen. We reageren binnen 24 uur op je bericht.

Vrijblijvende afspraak maken

Werkwijze Ludec

Stap 1

Voor een eerste advies neem je online of telefonisch contact op met Ludec.

Stap 2

We komen bij je langs en voeren geheel vrijblijvend een inspectie uit van jouw pand.

Stap 3

Onze specialisten adviseren je over de brandveiligheid en voorzien je van een offerte van de gewenste werkzaamheden.

Stap 4

Op een afgesproken moment komen we opnieuw langs en brengen we de brandwerende coating vakkundig aan.

Stap 5

Na een laatste controle laten we jouw pand netjes en brandveilig achter.

Overige bouwdiensten van Ludec

Ludec verzorgt naast brandwerende coatings diverse andere brandwerende toepassingen. Ook kun je onze specialisten inschakelen voor diverse afbouwwerkzaamheden en complete verbouwingen of renovaties. Bekijk al onze diensten en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Contact opnemen

Ben je benieuwd naar wat er mogelijk is op het gebied van brandwerende applicaties of wil je graag advies voor jouw situatie? We helpen je graag om je pand brandveilig te maken en te laten voldoen aan de wettelijk gestelde eisen op dit gebied. Bel 073 511 9686 of stuur een e-mail naar info@ludec.nl.

Vrijblijvende afspraak maken