Elk restaurant heeft zijn eigen verhaal en karakter, en een verbouwing is een cruciale stap in de ontwikkeling van dat verhaal. Of het nu gaat om een frisse, nieuwe start of om het vernieuwen van een gevestigde eetgelegenheid, een verbouwing kan het hart van jouw restaurant transformeren. Bij ludec combineren wij creativiteit met bewezen bouw-concepten waardoor we planning en budget zekerheid kunnen bieden. Hierdoor heb jij als ondernemer de mogelijkheid om duurzaam door te ontwikkelen. 

Van de eerste schets tot de feestelijke opening, wij staan aan je zijde om elke stap in het verbouwingsproces met zorg en expertise te begeleiden. Ontdek met Ludec hoe we samen jouw restaurant kunnen transformeren tot een plek waar gasten graag komen en blijven terugkomen.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Waarom Ludec dé partner is voor de verbouwing van je restaurant

Voelt je restaurant verbouwen als een ingewikkeld project? Dat is nergens voor nodig! Met jarenlange ervaring en een bewezen staat van dienst in restaurant verbouwingen, is Ludec een toonaangevend afbouwbedrijf in de regio en daarbuiten. Wij zijn een betrouwbare partner, waardoor we een groot netwerk  van bedrijven hebben in de e en w installaties.

Hierdoor kan de klant profiteren van samenwerkingen via één centraal aanspreekpunt. Hoewel we elk afzonderlijk onze expertise bieden, streven we ernaar om samen met onze partners het project op een uitstekende manier te realiseren. In nauwe samenwerking met zowel de partner als de klant organiseren we vergaderingen nog voor de start van het project. Een diepgaand inzicht in het project resulteert immers in een hogere (kosten)efficiëntie en kwaliteit.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de verbouwing van je restaurant. Laten we samenwerken om jouw restaurant om te toveren tot de perfecte plek voor vaste én nieuwe gasten!

Proces-fases in de verbouwing van een restaurant

Of je nu een geheel nieuw restaurant lanceert of je bestaande zaak een frisse uitstraling wilt geven; het verbouwingsproces kan behoorlijk overweldigend zijn. Dat begrijpen we goed, daarom zijn we er om je gedurende het gehele verbouwingsproces volledig te ontzorgen.

Van conceptontwikkeling tot de uiteindelijke realisatie, wij staan klaar om je te ondersteunen met deskundig advies en zorgen ervoor dat elke stap in de verbouwing van je restaurant naadloos en volgens jouw visie verloopt.

1. Planning en conceptontwikkeling

In deze cruciale fase werken we nauw samen met jou om een gedetailleerd concept en thema voor het restaurant te ontwikkelen, volledig afgestemd op jouw specifieke wensen. In de eerste fase zullen wij de bouwtekening uitwerken zodat we op basis van gedetailleerde tekeningen de volgende fases efficient en kwalitatief uit kunnen werken.

2. Vergunningen en toestemmingen

Voordat de bouw begint, is het belangrijk alle benodigde vergunningen en goedkeuringen te hebben verkregen. Als klant dien je dit zelf te verzorgen vóór aanvang van de werkzaamheden.

3. Sloop en demontage

Oude inrichting, meubels en apparatuur worden verwijderd om plaats te maken voor het nieuwe ontwerp.

4. Bouwfase

Tijdens de bouwfase kunnen u kiezen om zowel de gehele ruwbouw als afbouw door Ludec te laten ontzorgen. Inclusief vloer-, muur- en plafondconstructie. Installaties zoals elektriciteit, loodgieterswerk en HVAC-systemen worden geïnstalleerd. Het interieur kunnen wij hierin ook ontzorgen samen met onze vast partners.

5. Afwerking en detailwerk

Na de ruwbouw is het tijd voor de afwerking. Hier wordt aandacht besteed aan details zoals schilderen, vloerafwerkingen, verlichting, geluidssystemen en het plaatsen van meubilair en decoratieve elementen.

 
Restaurant verbouwen

6. Kwaliteitscontrole

Grondige inspecties en kwaliteitscontrole zijn van essentieel belang om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en voldoet aan de bouwvoorschriften en kwaliteitsnormen. Eventuele aanpassingen of correcties worden in deze fase aangebracht.

7. Opening

Nu alles helemaal klaar is, is het tijd voor de (her)opening van je restaurant! Bij Ludec begrijpen we het belang van elke stap in het verbouwingsproces. Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij elke fase van de verbouwing van jouw restaurant.

Bel of mail ons voor een consult en ontdek hoe we je kunnen helpen jouw droom restaurant te realiseren.

Het verbouwen van jouw restaurant – de kosten

De kosten voor het verbouwen van jouw restaurant zijn sterk afhankelijk van het concept, de omvang van de verbouwing en de benodigde werkzaamheden. Ook de kosten voor materialen en inrichting kunnen sterk variëren, afhankelijk van de kwaliteit en stijl die je voor ogen hebt. Hieronder vallen onder andere zaken als vloeren, wanden, verlichting, meubels, decoratieve elementen en andere afwerkingsdetails. Het kiezen voor hoogwaardige materialen kan de kosten verhogen, maar kan ook bijdragen aan de algehele uitstraling en duurzaamheid van jouw restaurant.

Ons team van experts staat klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces en om je te helpen een helder beeld te krijgen van de kosten van jouw restaurantverbouwing. Neem contact met ons op voor een consult en ontdek hoe we je kunnen ondersteunen bij het realiseren van jouw droom restaurant, zónder financiële verrassingen.

Projectvoorbeelden: Succesverhalen van restaurant verbouwingen door Ludec

Omdat vele ondernemers je voor gegaan zijn, hebben we een uitgebreid portfolio opgebouwd met door ons verbouwde restaurants. Wil je zien wat er allemaal mogelijk is bij Ludec, of ben je op zoek naar inspiratie voor de verbouwing van jouw restaurant? Bekijk dan eens de voorbeelden van een aantal van de door ons afgeronde horeca projecten!

Veelgestelde vragen over een restaurant verbouwen

De duur van de verbouwing van jouw restaurant varieert afhankelijk van de complexiteit van het project. Cosmetische veranderingen kunnen enkele weken in beslag nemen, terwijl grootschalige verbouwingen enkele maanden duren. De ontwerpfase, vergunningen, bouwfase en kwaliteitscontrole dragen allemaal bij aan de totale duur. Een zorgvuldige planning en coördinatie met ervaren professionals kunnen helpen om het project op schema te houden en jouw restaurant op tijd weer te openen voor gasten. Ludec staat voor je klaar om je te begeleiden bij elke stap van het proces!

Bij het verbouwen van een restaurant zijn verschillende vergunningen vereist. We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Bouwvergunning: Voor zowel kleine als grote structurele veranderingen.
  • Gezondheidsvergunning: Bij aanpassingen in keuken of eetruimte, voor voedselveiligheid en hygiëne.
  • Veiligheidsvergunning: Voor brandveiligheid, inclusief alarmsystemen en vluchtroutes.
  • Milieuvergunning: Bij milieubeïnvloedende aanpassingen, zoals asbestverwijdering.

Elke vergunning waarborgt dat jouw verbouwing voldoet aan de wettelijke eisen en normen.

Ludec zorgt ervoor dat de verbouwing van jouw restaurant op tijd en binnen budget wordt afgerond door middel van grondige planning, ervaring en expertise, budgetbeheer, efficiënte coördinatie, voortdurende kwaliteitscontrole, risicobeheer, open communicatie, flexibiliteit en strikte naleving van regelgeving. Dit zorgt voor een gestroomlijnd proces en minimaliseert vertragingen en kostenoverschrijdingen, wat nodig is om de gestelde doelen te bereiken. Het inhuren van een professioneel afbouwbedrijf als Ludec is nodig om een succesvolle restaurant verbouwing te garanderen.

Werkwijze Ludec

Samenwerken?

Twijfel niet contact op te nemen bij vragen naar de mogelijkheden!

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl