Ludec heeft al ruim 20 jaar ervaring in de afbouw van woningen en bedrijfspanden. We voeren alle werkzaamheden zelf uit, er komt geen andere partij aan te pas. Daarnaast maken we gebruik van afbouwmaterialen uit onze eigen opslag en werken we voordelig en snel. Bovendien leveren we ieder pand sleutelklaar op.

  • Nauwe samenwerking met vertrouwde leveranciers
  • Ludec werkt enkel met gecertificeerde materialen
  • Gespecialiseerd in verbouwingen & afbouw
  • Reactie binnen een dag

Heb je wensen voor de afbouw van je pand en wil je weten wat je mogelijkheden zijn? Neem dan vooral contact op en maak een afspraak.

+31 (0) 73 511 9686 info@ludec.nl

Wat is afbouw?

Afbouw is de fase na de ruwbouw. We beginnen aan de afbouw wanneer het pand wind- en waterdicht is en de riolering geplaatst is. De werkzaamheden bestaan onder andere uit stuken, het aanbrengen van vloer-, wand- en plafondafwerking, het plaatsen van systeemwanden en -plafonds, en het aanbrengen van brandwerende applicaties.

Wanneer droge- of natte afbouw?

De keuze tussen droge en natte afbouw hangt af van verschillende factoren, zoals het type project, budget, en de planning. Beide methoden hebben hun eigen voordelen en toepassingen. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de belangrijkste kenmerken van droge en natte afbouw.

Kenmerk

Droge afbouw

Natte afbouw

Droogtijd Geen Vereist droogtijd
Efficiëntie Sneller Langzamer
Materialen Systeemwanden, plafonds, glazen wanden Stucwerk, schilderwerk, tegelwerk
Toepassing Zowel in woningen als bedrijfspanden Vooral in woningen

Bij Ludec helpen we je graag om de beste optie voor jouw afbouw project te kiezen. Neem contact met ons op voor advies op maat.

Werkzaamheden afbouw

Geen project is te klein of te groot voor ons. Bedrijven én particulieren kunnen altijd bij ons terecht. We zijn een ervaren partij in afbouw en kunnen je daardoor een groot aantal diensten aanbieden.

Systeemwanden

Systeemwanden zijn vooral populair in bedrijfspanden en winkelruimtes. Ze scheiden twee ruimtes van elkaar en zijn in vier soorten leverbaar:

Systeemwanden zorgen niet alleen voor meer privacy, maar ook voor isolatie en geluidsdemping. Ze worden gemaakt van kwalitatieve, gecertificeerde afbouwmaterialen.

Meer over systeemwanden

Systeemplafonds

Een systeemplafond is een verlaagd plafond dat we op maat produceren met de gecertificeerde materialen uit onze eigen opslag. Geef je wensen aan ons door en we zorgen ervoor dat het verlaagde plafond perfect bij het interieur van het gebouw past. Profiteer direct van de voordelen:

Meer over systeemplafonds

Timmerwerk

Ook voor timmerwerk ben je bij Ludec in goede handen. We stellen graag een plan voor je op om bijvoorbeeld een nieuwe deur, balie of bar te bouwen. Geef je wensen door en we gaan ermee aan de slag.

Interieurbouw

We voeren de werkzaamheden voor het interieur met veel precisie uit. Je kunt bij ons terecht als je meubels, wandbekleding en kasten wilt laten bouwen. We zijn ook gespecialiseerd in het creëren van unieke keukens.

Meer over interieurbouw

Brandwerende applicaties

Brandveiligheid is ontzettend belangrijk. Ludec levert brandwerend applicaties die voldoen aan de veiligheidseisen. Deze applicaties zorgen ervoor dat de brand zich niet uitbreidt en vertraagd wordt. Weet je niet zeker of je pand voldoet aan de eisen? Ludec is op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid en helpt je verder.

Meer over brandwerende applicaties

Tegelwerk

Bij Ludec betegelen we niet alleen bedrijfspanden en woningen, maar we leveren ook tegelwerk voor zwembaden. Heb je een specialist nodig? Bel dan naar 073 511 9686 en informeer naar de mogelijkheden.

Wandafwerking

Altijd al een strak gestukte wand gewild? Bij Ludec brengen we de gewenste wandafwerking naadloos aan. Je kunt zelf het materiaal, de kleur en de structuur kiezen.

Meer over wandafwerking

Innovaties in de Afbouw

De afbouwsector blijft zich ontwikkelen met nieuwe technieken en materialen die zorgen voor minder afval en een langere levensduur. Door deze innovaties worden afbouwprojecten steeds duurzamer en blijven kosten beperkt.

Duurzaamheid en afbouw

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de bouwsector. Er wordt voortdurend naar methodes gezocht die doorlooptijd verkorten en het bouwafval verminderen. Een voorbeeld hiervan zijn prefab modules. Deze modules worden in de werkplaats of fabriek geproduceerd en vervolgens als geheel op locatie gemonteerd.

Nieuwe bouwmethoden zoals 3D-printing en modulaire systemen maken het mogelijk om nauwkeurige en duurzame constructies te realiseren. Door materialen efficiënt te gebruiken en afval te minimaliseren, dragen deze methoden bij aan een milieuvriendelijke afbouw.

Circulariteit

Circulariteit is een belangrijk thema in de bouw. Dit komt doordat de bouwsector verantwoordelijk is voor ongeveer 25% van het afval in Nederland, volgens het CBS. Om dit te verminderen wordt steeds meer gebruikgemaakt van circulaire bouwmaterialen. Deze materialen worden gerecycled en opnieuw gebruikt, waardoor de hoeveelheid afval flink wordt verminderd. Nederland streeft ernaar om in 2030 zo’n 50% meer gerecyclede grondstoffen te gebruiken.

Veel gestelde vragen over afbouw

Hoe lang duurt een gemiddelde afbouw fase?

De duur van een afbouwfase kan variëren afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Voor een standaard woning varieert de afbouwfase gemiddeld van 2 tot 12 weken. Bij grotere bedrijfspanden kan dit oplopen tot enkele maanden.

Wat is het verschil tussen ruwbouw en afbouw

Ruwbouw betreft de basisconstructie van een gebouw, zoals de fundering, muren, vloeren en het dak. Het doel is om het gebouw wind- en waterdicht te maken. Afbouw is de fase die daarop volgt en omvat alle werkzaamheden die nodig zijn om het gebouw bewoonbaar of gebruiksklaar te maken. Hier valt onder andere het afwerken van wanden en plafonds, het leggen van vloeren, het plaatsen van deuren en ramen, en het installeren van sanitair en elektrische installaties.

Waarom afbouw laten uitvoeren door Ludec?

Ludec is al sinds 1998 actief in de afbouw van onder andere bedrijfshallen, kantoren en retail ruimtes. De uitgebreide ervaring die we in deze jaren hebben opgedaan, brengen we mee naar elk nieuw project. Bij Ludec kun je rekenen op zorgvuldige planning, hoogwaardige uitvoering en volledige nazorg. Overweeg je afbouwwerkzaamheden te laten uitvoeren? Neem dan direct contact met ons op voor een professionele en betrouwbare service.